Trắc nghiệm là hình thức được thường sử dụng trong kỳ thi chứng chỉ tiếng anh B1 Vstep. Nhằm giúp các bạn có thêm kiến thức để dễ dàng vượt qua bài thi trắc nghiệm tiếng anh B1. Ở bài viết này Vstep Việt Nam sẽ gửi đến các bạn những mẫu đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 có đáp án. Các bạn hãy download về để làm tài liệu luyện thi.

Các dạng trắc nghiệm tiếng anh B1 

Bài thi tiếng anh B1 gồm 4 phần thi kỹ năng trong đó có 2 phần thi kỹ năng nghe và đọc sẽ sử dụng dạng đề thi trắc nghiệm. Có 3 dạng trắc nghiệm thường được sử dụng đó là:

  • Multiple Choice Question: Dạng đề thi trắc nghiệm tiếng anh chọn đáp án đúng A, B, C, D.
  • Cloze test:  Dạng đề thi trắc nghiệm chọn từ thích hợp điền vào chỗ trống.
  • True – False: Dạng đề thi trắc nghiệm chọn phương án đúng sai.

Theo kinh nghiệm của những người đã từng thi B1 tiếng anh. Phần thi kỹ năng nghe thường sử dụng dạng trắc nghiệm chọn từ thích hợp điền vào chỗ trống (Cloze test). Phần thi kỹ năng đọc thường sử dụng dạng tác nghiệm chọn đáp án đúng (Multiple Choice Question). Dạng trắc nghiệm chọn đúng sai ít được sử dụng trong kỳ thi tiếng anh B1.

Mẫu trắc nghiệm tiếng anh B1
Mẫu trắc nghiệm tiếng anh B1 điền đáp án

Xem thêm:

Các mẫu đề thi trắc nghiệm B1 tiếng anh

Dưới đây là một số mẫu đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 có đáp án, đã được Vstep Việt Nam phân chia thành từng dạng trắc nghiệm và kỹ năng. Các bạn hãy tham khảo.

Mẫu đề thi trắc nghiệm Multiple Choice Question

Exercise 1:Read the reading below carefully, and then complete it with the best option A, B, C or D given below:

Voluntary work helps foster independence and imparts the ability to deal with different situations, often simultaneously, thus teaching people how to (1)…….. their way through different systems. It therefore brings people into touch with the real world; and, hence, equips them for the future. Initially, young adults in their late teens might not seem to have the expertise or knowledge to impart to others that say a teacher or an agriculturalist or a nurse would have, (2)……..they do have many skills that can help others. And in the absence of any particular talent, their energy and enthusiasm can be harnessed for the benefit (3)…….. their fellow human beings, and ultimately themselves. From all this, the gain to any community no matter how many volunteers are involved is (4)…….. Employers will generally look favorably on people (5)……..have shown an ability to work as part of a team. It demonstrates a willingness to learn and an independent spirit, which would be desirable qualities in any employee.

Question 1:

A. take

B. work

C. put

D. give

Đáp án: B

Question 2:

A. but 

B. so

C. or   

D. for

Đáp án: A

Question 3:

A. under

B. of

C. on

D. out

Đáp án: B

Question 4:

A. impassable.

B. unattainable.

C. undetectable.

D. immeasurable.

Đáp án: D

Question 5:

A. which 

B. what

C. whose

D. who

Đáp án: D

Trắc nghiệm tiếng anh B1 chọn đáp án
Mẫu trắc nghiệm tiếng anh B1 chọn đáp án đúng

Xem thêm:

Mẫu đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 Cloze test

1- He is a good student. He is always …….. his hand

  •  rises 
  •  raises 
  •  arises
  •  risen

Đáp án: raises 

2 – What will we do today? B. Let’s go for a walk.………

  •  do you
  •  shall we 
  •  do we 
  •  don’t you

Đáp án:  shall we 

3 – Human beings. as distinct from …….. animals. can think for themselves.

  •  another
  •  other 
  •  others
  •  the others 

Đáp án: other

4 – The temple is only…….. drive from the station.

  •  few minute
  •  few minutes
  •  a few minute
  •  a few minutes  

Đáp án: a few minutes  

5 – Elementary school children. who have not yet been repeatedly disappointed by other people. are much more ……..than older and more cynical high school students.

  •  inquisitive
  •  relaxed
  •  enjoyable
  •  trusting  

Đáp án: trusting

Mẫu đề thi trắc nghiệm true – False

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

I’m Anna. I’m in grade 6. I live in a peaceful house in the countryside with my family. My neighborhood is very nice and quiet. My house is my favorite place. There is a yard behind my house, so I can play sports or games with my elder brother. There is also a small pool so that I can swim in the summer. My house is small but it has a garden. There are many flowers in the garden and there are tall trees around my house. I love gardening so much.

Question 1: Anna is a student. True or false?

  1. True
  2. False

Đáp án: A

Question 2: She lives in the city with her family. True or false?

  1. True
  2. False

Đáp án: B

Question 3: The yard is in front of her house. True or false?

  1. True
  2. False

Đáp án: B

Question 4: She can swim. True or false?

  1. True
  2. False

Đáp án: A

Question 5: There is no garden in her house. True or false?

  1. True
  2. False

Đáp án: B

Xem thêm:

Mẫu đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 trắc nghiệm kỹ năng nghe

Research has shown that over half the children in Britain who take their own lunches to school do not eat (1)……in the middle of the day. In Britain schools have to (2)……_ meals at lunchtime. Children can choose to bring their own food or have lunch at the school canteen. One shocking finding of this research is that school meals are much healthier than lunches prepared by parents. There are strict (3) …… for the preparation of school meals, which have to include one (4) …… of fruit and one of vegetables, as well as meat, a dairy item and starchy food like bread or pasta. Lunchboxes (5) ……by researchers contained sweet drinks, crisps and chocolate bars. Children consume twice as much sugar as they should at lunchtime.

Question 1:

  • appropriately
  • properly
  • probably 
  • possibly

Đáp án: appropriately

Question 2:

  • give B.
  • provide C. 
  • make. 
  • do

Đáp án: provide C

Question 3: 

  • standards 
  • procedures 
  • conditions
  • regulations

Đáp án: standards 

Question 4:

  • piece 
  • portion
  • helping
  • amount

Đáp án: portion

Question 5: 

  • examined.
  • eaten. 
  • taken 
  • investigated

Đáp án: examined.

trắc nghiệm tiếng anh B1 chọn đáp án đúng
Mẫu trắc nghiệm tiếng anh B1 kỹ năng nghe chọn đáp án đúng

Mẫu đề thi trắc nghiệm kỹ năng đọc tiếng anh B1

Exercise 1: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time.

   Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.

   Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle.

   But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death. It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63.

Question 1: What is the main idea of the passage?

A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time.

B. Mickey Mantle’s success and private life are full of problems.

C. Mickey Mantle and his career as a baseball player.

D. Mickey Mantle and the history of baseball.

Đáp án: B

Question 2: According to the passage, Mantle could ……

A. hit the ball to score from a long distance.

B. bat better with his left hand than with his right hand.

C. hit with the bat on either side of his body.

D. give the most powerful hit in his team.

Đáp án: C

Question 3: The word “this” as used in paragraph 2 refers to ……

A. Mantle’s being a fast and powerful player

B. Mantle’s being a wonderful athlete

C. Mantle’s being fascinated by many people

D. Mantle’s being a “switch-hitter”

Đáp án: B

Question 4: The author uses the word “But” in paragraph 4 to…….

A. change the topic of the passage

B. give an argument in favor of Mantle’s success and fame

C. explain how Mantle got into trouble

D. give an example of the trouble in Mantle’s private life

Đáp án: A

Question 5: The word “accelerated” in paragraph 5 is closest in meaning to …….

A. worsened

B. bettered

C. delayed

D. quickened

Đáp án: D

Question 6: We can see from paragraph 5 that after his father’s death, Mantle……

A. played even better   

B. forgot his father’s dream

C. led a happier life     

D. suffered a lot of pain

Đáp án: D

Question 7: Which of the following is mentioned as the main cause of the destruction of Mantle’s body?

A. His loneliness 

B. His way of life

C. His liver transplant operation

D. His own dream

Đáp án: B

trắc nghiệm tiếng anh B1 có đáp án
Tài liệu luyện thi trắc nghiệm B1 có đáp án

Xem thêm:

Download đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 có đáp án.

Xin được gửi tặng các bạn những bộ đề thi trắc nghiệm B1 tiếng anh, đã được Vstep Việt Nam tổng hợp lại từ những nguồn uy tín. Thường xuyên rèn luyện với những bộ đề trắc nghiệm này sẽ giúp các bạn làm quen cấu trúc đề thi và nội dung thi. Đẩy nhanh quá trình ôn luyện và giúp bạn đạt thành tích cao trong kỳ thi B1 tiếng anh thực tế. 

Trên đây là những mẫu đề thi trắc nghiệm tiếng anh B1 có đáp án và những bộ đề thi trắc nghiệm B1 tiếng anh. Mong rằng với những tài liệu đã chia sẻ, Vstep Việt Nam đã giúp các bạn có thêm tài luyện để luyện thi. Chúc các bạn sớm thi đỗ chứng chỉ B1.

Xem thêm:

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

0968.560.903 Cô Quỳnh

Hỗ trợ liên tục 24/7